Sharad

  • 7 May 2015
  • By admin
  • Comments Off on Sharad
  • in ,

Sharad

Data: 2013/2014

Locatie: Den Haag, Korzo Theater & Dr. Anton Phillip Zaal

Het eerste Hindoestaanse koor van Nederland

Op initiatief van Korzo had Den Haag in 2013 een primeur in Europa: voor het India Dans Festival 2013 werd het eerste Hindoestaanse koor van Nederland opgericht. Korzo vroeg de visionaire Indiaas-Amerikaanse componist Kanniks Kannikskawaran om met tientallen amateur- en professionele zangers uit Nederland een bewerkte versie uit te voeren van zijn magnus opus Shanti - A Journey of Peace. Onder leiding van tablaspeler Heiko Dijker, wordt het Sharad koor sindsdien uitgenodigd voor diverse optredens.

Al meer dan 900 artiesten van over de hele wereld hebben hieraan meegedaan. In 'Sharad' speelt harmonieuze koorzang gebaseerd op klassieke Veda’s en Indiase Raga’s een centrale rol. De meerstemmigheid van de zang van het koor vormt een spirituele basis voor de dans en de beelden. Middels de aloude Raga-tradities van India wordt gewerkt aan het creëren van koormuziek, waarbij de basisthema’s als vrede, vreugde en onderlinge verbondenheid worden verbeeld.

Contact

Gebruik het contactformulier om contact op te nemen.

Neem contact op

Voor meer informatie, boekingen of vragen kunt u contact met mij op nemen door het contactformulier hiernaast in te vullen.

×